اذهب الي المحتوي
alisaleh84

عمل تقرير فى اوراكل ابكس عن طريق Pl/sql وطباعته عن طريق المتصفح

Recommended Posts

alisaleh84

هذا المثال لعمل تقرير باستخدم
1-pl/sql
2- html

3-css

ويمكن طباعته مباشره باستخدام المتصفح

******************************
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=92775:1:114420097707868::NO:::
الخطوات
عمل فورم على جدول الادارات

عمل زرار ينتقل الى صفحة التقرير ويبعت رقم الاداره لعنصر مخفى
عمل ريجون نوعه dynamic pl
ونضع الكود الاتى
يسترجع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره
ونرسم التقرير بــــــــــــ html و css
داخل كود Pl/sql 
باستخدام  htp.p 
*************************************
والكود كالاتى

declare
v_dept_name varchar2(100);
v_dept_loc varchar2(100);
begin
select Dname,loc into  v_dept_name ,v_dept_loc from dept where DEPTNO=:p4_dept_no;
htp.p('<table class="table1"> ');
   htp.p(' <caption>printing with pl/sql</caption> ');
    htp.p('<tr>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept name');
        htp.p('</th>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept loc');
        htp.p('</th>');
        htp.p('</tr>');
    htp.p('<tr>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_name);
            htp.p('</td>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_loc);
            htp.p('</td>');
    htp.p('</tr>');
htp.p('</table>');
htp.p('
      <style>
     .table1 caption
    {
    margin: auto;
    color:#fff;
    
    background-color:gray;
    font-weight:bold;
    font-size:16px;
    
    }
          .table1
    {
    
    margin: auto;
    width: 50%;

    }
    .table1 tr td
    {
    border:1px solid red;
      text-align:center

    }
         .table1 tr th
    {
    border:1px solid red;
    background-color:#bec0c4;
    }

    
    </style>
   
 ');
end;

************************
 

post-45817-0-80778900-1491764971_thumb.png

post-45817-0-23649900-1491764987_thumb.png

  • أعجبني 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
toota

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
alisaleh84

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

رجاء النظر للمثال العملى المرفق

الريجون فى صفحه جديده 

من صفحة الفورم هناك زرار على شكل طابعه 

بيروح لصفحه جديده وبياخد معاه قيمه رقم الاداره وبيبعتها لعنصر تانى مخفى 

وعن طريق قيمه هذا العنصر يسترجع بيانات الاداره فى الريجون 

dynamic 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
hany66

هذا المثال لعمل تقرير باستخدم

1-pl/sql

2- html

3-css

ويمكن طباعته مباشره باستخدام المتصفح

******************************

https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=92775:1:114420097707868::NO:::

الخطوات

عمل فورم على جدول الادارات

عمل زرار ينتقل الى صفحة التقرير ويبعت رقم الاداره لعنصر مخفى

عمل ريجون نوعه dynamic pl

ونضع الكود الاتى

يسترجع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

ونرسم التقرير بــــــــــــ html و css

داخل كود Pl/sql 

باستخدام  htp.p 

*************************************

والكود كالاتى

declare
v_dept_name varchar2(100);
v_dept_loc varchar2(100);
begin
select Dname,loc into  v_dept_name ,v_dept_loc from dept where DEPTNO=:p4_dept_no;
htp.p('<table class="table1"> ');
   htp.p(' <caption>printing with pl/sql</caption> ');
    htp.p('<tr>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept name');
        htp.p('</th>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept loc');
        htp.p('</th>');
        htp.p('</tr>');
    htp.p('<tr>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_name);
            htp.p('</td>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_loc);
            htp.p('</td>');
    htp.p('</tr>');
htp.p('</table>');
htp.p('
      <style>
     .table1 caption
    {
    margin: auto;
    color:#fff;
    
    background-color:gray;
    font-weight:bold;
    font-size:16px;
    
    }
          .table1
    {
    
    margin: auto;
    width: 50%;

    }
    .table1 tr td
    {
    border:1px solid red;
      text-align:center

    }
         .table1 tr th
    {
    border:1px solid red;
    background-color:#bec0c4;
    }

    
    </style>
   
 ');
end;

************************جزاك الله خيرا على المجهود الرائع

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
toota

 

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

رجاء النظر للمثال العملى المرفق

الريجون فى صفحه جديده 

من صفحة الفورم هناك زرار على شكل طابعه 

بيروح لصفحه جديده وبياخد معاه قيمه رقم الاداره وبيبعتها لعنصر تانى مخفى 

وعن طريق قيمه هذا العنصر يسترجع بيانات الاداره فى الريجون 

dynamic 

 

الف شكر 

تم تطبيق المثال بالصورة المطلوبة

جزاك الله خير

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
alisaleh84

 

 

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

رجاء النظر للمثال العملى المرفق

الريجون فى صفحه جديده 

من صفحة الفورم هناك زرار على شكل طابعه 

بيروح لصفحه جديده وبياخد معاه قيمه رقم الاداره وبيبعتها لعنصر تانى مخفى 

وعن طريق قيمه هذا العنصر يسترجع بيانات الاداره فى الريجون 

dynamic 

 

الف شكر 

تم تطبيق المثال بالصورة المطلوبة

جزاك الله خير

 

بالتوفيق دائما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
alisaleh84

 

هذا المثال لعمل تقرير باستخدم

1-pl/sql

2- html

3-css

ويمكن طباعته مباشره باستخدام المتصفح

******************************

https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=92775:1:114420097707868::NO:::

الخطوات

عمل فورم على جدول الادارات

عمل زرار ينتقل الى صفحة التقرير ويبعت رقم الاداره لعنصر مخفى

عمل ريجون نوعه dynamic pl

ونضع الكود الاتى

يسترجع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

ونرسم التقرير بــــــــــــ html و css

داخل كود Pl/sql 

باستخدام  htp.p 

*************************************

والكود كالاتى

declare
v_dept_name varchar2(100);
v_dept_loc varchar2(100);
begin
select Dname,loc into  v_dept_name ,v_dept_loc from dept where DEPTNO=:p4_dept_no;
htp.p('<table class="table1"> ');
   htp.p(' <caption>printing with pl/sql</caption> ');
    htp.p('<tr>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept name');
        htp.p('</th>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept loc');
        htp.p('</th>');
        htp.p('</tr>');
    htp.p('<tr>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_name);
            htp.p('</td>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_loc);
            htp.p('</td>');
    htp.p('</tr>');
htp.p('</table>');
htp.p('
      <style>
     .table1 caption
    {
    margin: auto;
    color:#fff;
    
    background-color:gray;
    font-weight:bold;
    font-size:16px;
    
    }
          .table1
    {
    
    margin: auto;
    width: 50%;

    }
    .table1 tr td
    {
    border:1px solid red;
      text-align:center

    }
         .table1 tr th
    {
    border:1px solid red;
    background-color:#bec0c4;
    }

    
    </style>
   
 ');
end;

************************جزاك الله خيرا على المجهود الرائع

 

الف شكر وبالتوفيق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
nazar.hmed.mohmmed

اخ علي صالح دائما متحفنا بالجديد و المفيد انا بشتغل بديفلوبر 6i وحابي انقل على الابيكس ممكن تساعدني رقمي ع الواتس
00249123406328 انا اخوك نزار من السودان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
alisaleh84

اخ علي صالح دائما متحفنا بالجديد و المفيد انا بشتغل بديفلوبر 6i وحابي انقل على الابيكس ممكن تساعدني رقمي ع الواتس

00249123406328 انا اخوك نزار من السودان

ده شرف لينا

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
nazar.hmed.mohmmed

 

 

اخ علي صالح دائما متحفنا بالجديد و المفيد انا بشتغل بديفلوبر 6i وحابي انقل على الابيكس ممكن تساعدني رقمي ع الواتس

00249123406328 انا اخوك نزار من السودان

ده شرف لينا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
nazar.hmed.mohmmed

سلام عليكم اخي علي صالح لم تفدني بخصوص مساعدتك لي في التقدم في الابيكس

لكن انا طالب علم ولن امل الى ان احصل على ما اريد
لدي سؤال مهم
عندي 2 جدول ماستر و ديتيل هم لفاتورة
معروف في اي شاشة لما احدد الماستر والديتيل وعلي الجدول الديتيل بالتحديد مثلا
حددت الصنف المطلوب و مسبقا محدد سعره في جدول مرجعي و لنقل جدول الاصناف و بنادي السعر في شاشة المبيعات على الديتيل مع مناداة الصنف عاوز لما احدد الكمية المطلوبة تلقائيا في حقل الاجمالي يضرب الكمية في السعر و يديني الاجمالي
كيف ممكن اصل للطريقة دي
واااااااااسف جدا على الاطالة و تلقيح جتتي علي لكن اتحملني واعتبرني تلميذك و اكون ممنونك جميلك في عنقي الى يوم الدين
مشكووووووووووووور

تم تعديل بواسطة nazar.hmed.mohmmed

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
alisaleh84

سلام عليكم اخي علي صالح لم تفدني بخصوص مساعدتك لي في التقدم في الابيكس

 

لكن انا طالب علم ولن امل الى ان احصل على ما اريد

لدي سؤال مهم

عندي 2 جدول ماستر و ديتيل هم لفاتورة

معروف في اي شاشة لما احدد الماستر والديتيل وعلي الجدول الديتيل بالتحديد مثلا

حددت الصنف المطلوب و مسبقا محدد سعره في جدول مرجعي و لنقل جدول الاصناف و بنادي السعر في شاشة المبيعات على الديتيل مع مناداة الصنف عاوز لما احدد الكمية المطلوبة تلقائيا في حقل الاجمالي يضرب الكمية في السعر و يديني الاجمالي

كيف ممكن اصل للطريقة دي

واااااااااسف جدا على الاطالة و تلقيح جتتي علي لكن اتحملني واعتبرني تلميذك و اكون ممنونك جميلك في عنقي الى يوم الدين

مشكووووووووووووور

اخى الحبيب رديت علبك على الواتس

على العموم

كل اللى انت سألت عليه موجود بالابلكيشن اللى انا واضعه على المنتدى 

 

 

http://www.araboug.org/ib/index.php?showtopic=61048

يمكنك متابعته

وده لنك البرنامج

 

 

https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=108516:LOGIN_DESKTOP::::::

user:alisaleh

pass:alisaleh

 

*******

وده لينك التحميل 

http://www.4shared.com/rar/wHLz6rOTce/ph_online.html?

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
alisaleh84

 

سلام عليكم اخي علي صالح لم تفدني بخصوص مساعدتك لي في التقدم في الابيكس

 

لكن انا طالب علم ولن امل الى ان احصل على ما اريد

لدي سؤال مهم

عندي 2 جدول ماستر و ديتيل هم لفاتورة

معروف في اي شاشة لما احدد الماستر والديتيل وعلي الجدول الديتيل بالتحديد مثلا

حددت الصنف المطلوب و مسبقا محدد سعره في جدول مرجعي و لنقل جدول الاصناف و بنادي السعر في شاشة المبيعات على الديتيل مع مناداة الصنف عاوز لما احدد الكمية المطلوبة تلقائيا في حقل الاجمالي يضرب الكمية في السعر و يديني الاجمالي

كيف ممكن اصل للطريقة دي

واااااااااسف جدا على الاطالة و تلقيح جتتي علي لكن اتحملني واعتبرني تلميذك و اكون ممنونك جميلك في عنقي الى يوم الدين

مشكووووووووووووور

اخى الحبيب رديت علبك على الواتس

على العموم

كل اللى انت سألت عليه موجود بالابلكيشن اللى انا واضعه على المنتدى 

 

 

http://www.araboug.org/ib/index.php?showtopic=61048

يمكنك متابعته

وده لنك البرنامج

 

 

https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=108516:LOGIN_DESKTOP::::::

user:alisaleh

pass:alisaleh

 

*******

وده لينك التحميل 

http://www.4shared.com/rar/wHLz6rOTce/ph_online.html?

 

 

 

https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=99495:101:117408579875758:::::

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان

×
×
  • اضف...

برجاء الإنتباه

بإستخدامك للموقع فأنت تتعهد بالموافقة على هذه البنود: إتفاقية الخصوصية