اذهب الي المحتوي

Recommended Posts

omzyad

اللسلام عليكم 

ممكن حد يساعدني 

عندي تقرير  على جهازي بينادى عليه من فورم 

هذا الكود المكتوب في الفورم 


declare 

	
	gbuser  VARCHAR2(4) ; 
	gbgrade  VARCHAR2(4) ;
	gbsection  varchar2(60);
	gbfin_year  VARCHAR2(10) ;
	pl  paramlist ; 
begin
--gbuser:=:global.USERNUM;
gbgrade:=:grade;
gbsection:=:section;
gbfin_year:=:year_t;
pl:=get_parameter_list('AB');
if not  id_null(pl)  then 
	destroy_parameter_list(pl);
END IF ;
pl:=create_parameter_list('AB');

-- Add_Parameter(pl,'P_GRPSUB_NO',TEXT_PARAMETER,gbuser);  
 Add_Parameter(pl,'GRD_NO',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.grade); 
  Add_Parameter(pl,'P_FIN_YEAR',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.year_t);   
   Add_Parameter(pl,'S1',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.section);
  --Add_Parameter(pl,'P_TGRADE_NO',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.grade);  
    Add_Parameter(pl,'S2',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.section);    
  --ADD_PARAMETER(PL,'PARAMFORM',TEXT_PARAMETER,'YES');
Add_Parameter(pl,'PARAMFORM',TEXT_PARAMETER,'NO'); 
Add_Parameter(pl,'maximiz',TEXT_PARAMETER,'YES'); 

	Run_product(Reports,'TRANSCRIPT.rdf',SYNCHRONOUS,RunTime,FileSystem,PL,NULL);
	MESSAGE('HO');
end ; 

 اسماء  البارامتر  في الفورم في الكود هي نفس اسماء البارمتر في اتقرير  والباث الخاص بالريجستري 

reprt_classpath & report_path وضعتهم بالمسار ده 

الموجود فيه  التقري 

C:\Users\lenovo\Desktop\Transc

كل مره اشغله التقرير يلف كتير ولا يعطيني اي استجابه 

الى ان امل واغلقه 

غلبت ادور على حل مش لاقيه 

ياريت حد يفيدني اللله يكرمكم   وده كمان اللوج الخاص بالتقرير 

 

 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:12:38 2019]...
REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:13:33 2019]
 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:18:40 2019]...
REP-0099: تم إيقاف التقرير بناء على طلب المستخدم
REP-0098: غير جار تشغيل التقرير - تم الإلغاء في نموذج المعامل
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:19:05 2019]
 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:09:54 2019]...
REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:20:08 2019]
 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:30:31 2019]...
REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:37:43 2019]
  مع العلم ان التقرير شغال زي الفل من الريبورت بيلدر 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
محمود ربيع

REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير

س١) ما هي اسماء الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام ؟

س٢) ما هي اسماء الأعمدة في تعريف التقرير؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
omzyad

REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير

 

س١) ما هي اسماء الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام ؟

في ال query   الخاص  بالتقارير   

select * 

ماذا تعني بتعريف التقرير  ؟ 

 هل الريجستري مضبوطه  صح ؟   الباث اللي فوق 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
omzyad

 

REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير

 

س١) ما هي اسماء الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام ؟

في ال query   الخاص  بالتقارير   

select * 

ماذا تعني بتعريف التقرير  ؟ 

 هل الريجستري مضبوطه  صح ؟   الباث اللي فوق 

 

طيب  انا عدلت التقرير  وحطيت  الاعمده المطلوبه بس في الكويري  ولازال  نفس المشكله التقرير  بيغيب جدا ولا يظهر شي 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
eslam elbyaly

جربى تعملى كومبايل للتقرير تانى. وطلعى الملف التنفيذى تانى.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
omzyad

طيب   ليه التقرير بطئ  ومش بيدي نتيجه ؟    انا حخليت مشكلة الاعمده   باني ححدت الاعمده بس في الكويري لكن التقرير   لازال بطئ ولا يظهر   هل الباث  المحطوط في الريجتر غلط ؟ او ي  ايه المشكله ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
eslam elbyaly

مبدايا انتى مش محتاجة تحطى مسار فى الريجسترى . يمكن استبداللك بوضع التقارير فى نفس الفولدر الى فيه الشاشة الى بتنادى عليه.
- اظهرى الباراميتر فورم وشوفى ايه الى بيتبعت. وحطى اى علامة فى التقرير عشان تعرفى هو الى بتنادى عليه ولا لا.
طلعى ملف تنفيذى جديد. Ctrl+T.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Neveen_Ebrahim

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

طيب ليه التقرير بطئ  ومش بيدي نتيجه ؟

Run_product(Reports,'TRANSCRIPT.rdf'

 

إن شاء الله يكون حل المشكلة ببساطة فى إن حضرتك بتستدعى ملف الخاص بتصميم التقرير  TRANSCRIPT.rdf والمفروض أن حضرك تستدعى  الملف الخاص بعرض التقرير على البراوزر TRANSCRIPT.rep

 

 

أرى والله أعلى وأعلم إنه يجدر بك أن تدرسى:

-------------------------------------------

1- كيفية إعداد برامتر التقارير لتتناسب مع برامتر الشاشات من حيث الإسم والعدد والنوع، وتجنب أى مشكلاتها، لأن البرامترز من نفس الإسم والنوع والعدد بتتبادل بيانات الجملة الشرطية التى يتم على أساسها فلترة نتيجة الإستعلام فى التقرير، فلا يجب تصنيف أو إعداد برامترز الفورمز أو الشاشة إلا ليتوافق مع إعداد برامترزالتقريرلأنهم متكاملان تكامل الوجهان لعملة واحدة ألا وإنها البيانات الناتجة عن الإستعلام. 

2- كيفية إستدعاء التقرير من فورمز 6i  أرجو دراسة الخطوات ببساطة بدون تصعيب الأمر.

فضلا أرجو إتمام تنظيم سطور الكود لتجنب الوقوع فى تكرار غير محمود التكرار أوحدوث خطأ

مثال: سطور الكود المهمشه غير مستخدمة وتكاد تتساوى فى عددها مع السطور الفعالة للكود عليك بتجميعها كل على حدة ليسهل عليك قراءة ومراجعة الكود والتعديل عليه فيما بعد إذا لزم الأمر.

3- تأكدى من أن النسخة التى تم التعديل فيها نم حفظها وعمل Generate لها على نفس مسار فولدر التقارير والشاشات، كما تفضل الأخ إسلام بالتنويه عن ذلك.

4- بالنسبة للجلوبال يوزر أو أى متغير جلوبال لازم قيمته تتعملى معاها بحرص لأن مشكلته أن بيطلع إيرور للعميل وليس للمطور

فتعريفة بيختلف عن المتغير العادى ولازم تعطى له قيمة لأنها يبتخزن فعلى على إنه char 

والمشكلة الثالثة إنك بعد إستخدامة ستظل قيمته مع حضرتك بتظهر فى كل شاشة تفتحيها لأنها متخزنه على الذاكرة ولازم لازم تمسحيه بإستخدام Erase ستجدى التفاصيل فى البلوج.

 

ربنا يوفقك اللهم آمييين

 

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
omzyad

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

طيب ليه التقرير بطئ  ومش بيدي نتيجه ؟

Run_product(Reports,'TRANSCRIPT.rdf'

 

إن شاء الله يكون حل المشكلة ببساطة فى إن حضرتك بتستدعى ملف الخاص بتصميم التقرير  TRANSCRIPT.rdf والمفروض أن حضرك تستدعى  الملف الخاص بعرض التقرير على البراوزر TRANSCRIPT.rep

 

 

أرى والله أعلى وأعلم إنه يجدر بك أن تدرسى:

-------------------------------------------

1- كيفية إعداد برامتر التقارير لتتناسب مع برامتر الشاشات من حيث الإسم والعدد والنوع، وتجنب أى مشكلاتها، لأن البرامترز من نفس الإسم والنوع والعدد بتتبادل بيانات الجملة الشرطية التى يتم على أساسها فلترة نتيجة الإستعلام فى التقرير، فلا يجب تصنيف أو إعداد برامترز الفورمز أو الشاشة إلا ليتوافق مع إعداد برامترزالتقريرلأنهم متكاملان تكامل الوجهان لعملة واحدة ألا وإنها البيانات الناتجة عن الإستعلام. 

2- كيفية إستدعاء التقرير من فورمز 6i  أرجو دراسة الخطوات ببساطة بدون تصعيب الأمر.

فضلا أرجو إتمام تنظيم سطور الكود لتجنب الوقوع فى تكرار غير محمود التكرار أوحدوث خطأ

مثال: سطور الكود المهمشه غير مستخدمة وتكاد تتساوى فى عددها مع السطور الفعالة للكود عليك بتجميعها كل على حدة ليسهل عليك قراءة ومراجعة الكود والتعديل عليه فيما بعد إذا لزم الأمر.

3- تأكدى من أن النسخة التى تم التعديل فيها نم حفظها وعمل Generate لها على نفس مسار فولدر التقارير والشاشات، كما تفضل الأخ إسلام بالتنويه عن ذلك.

4- بالنسبة للجلوبال يوزر أو أى متغير جلوبال لازم قيمته تتعملى معاها بحرص لأن مشكلته أن بيطلع إيرور للعميل وليس للمطور

فتعريفة بيختلف عن المتغير العادى ولازم تعطى له قيمة لأنها يبتخزن فعلى على إنه char 

والمشكلة الثالثة إنك بعد إستخدامة ستظل قيمته مع حضرتك بتظهر فى كل شاشة تفتحيها لأنها متخزنه على الذاكرة ولازم لازم تمسحيه بإستخدام Erase ستجدى التفاصيل فى البلوج.

 

ربنا يوفقك اللهم آمييين

السلام عليكم 

جميع ما ذكرته حضرتك  اتاكدت انه  شغال تمام 

لكن  الجديد    انه اخذت نسخه من البرنامج من على جهاز العميل ووضعتها هنا والمافاجئه جميع  التقرير   هنا لا تعمل حال ندائها من فورم  فقط   تجعل الجهاز  يهنج ولا نتيجه   فهل  لدي  شي  غلط في التحميل ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟   ياريت  حد يفيدني في المشكله دي 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
omzyad

 

السلام عليكم 

جميع ما ذكرته حضرتك  اتاكدت انه  شغال تمام 

لكن  الجديد    انه اخذت نسخه من البرنامج من على جهاز العميل ووضعتها هنا والمافاجئه جميع  التقرير   هنا لا تعمل حال ندائها من فورم  فقط   تجعل الجهاز  يهنج ولا نتيجه   فهل  لدي  شي  غلط في التحميل ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟   ياريت  حد يفيدني في المشكله دي 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان

×
×
  • اضف...